Hyvä varavoimahuollon asentaja, haluamme juuri sinut!

Suomen Diesel Voima Osakeyhtiö etsii jälleen lisää loisto-osaajia. Kasvumme kiihtyy ja etsimme nyt etupäässä varavoimahuollon asentajia. Asemapaikkasi on Tampereella, mutta työ tapahtuu kentällä asiakkaiden luona. Tarjolla on mielenkiintoisia työtehtäviä vaihtuvissa maisemissa, hurttia huumoria sekä muutenkin mukava työporukka.

Varavoimahuollon asentaja

Työtehtäviisi kuuluvat dieselgeneraattorien ja dieselpumppujen huolto- sekä korjaustyöt. Asemapaikkasi sijaitsee Tampereella, mutta työ tapahtuu kentällä asiakkaiden luona. Työtehtävä on monipuolinen ja sisältää mm. varavoimajärjestelmien vaativat vianselvitykset, muutostyöt, asennukset ja käyttöönotot sekä loppuasiakkaiden koulutus.

Odotamme sinulta vahvaa osaamista sähkövoimatekniikasta sekä ymmärrystä generaattoritekniikasta ja ohjauslogiikoista. Aiempi kenttätyökokemus sekä dieseltekniikan tuntemus katsotaan eduksesi. Lisäksi edellytämme sinulta oppimishalua, paineensietokykyä ja asiakaspalveluhenkisyyttä. Englanninkielen ymmärrys ja hyvät tietotekniset taidot edesauttavat tehtävässä menestymistäsi. Ajokortti ja kotimaan matkustusvalmius ovat ehdottomia vaatimuksia. Tehtävien luonteesta johtuen asenteesi työturvallisuuteen tulee olla tinkimätön. Huolellisuus ja tarkkuus ovat sinulle itsestään selvyyksiä. Töitä teet reippaalla otteella ja kohtaat mielelläsi myös asiakkaita työn lomassa. Sormesi ei eksy suuhun ongelmatilanteessa, vaan mietit itse pulmaan sopivan ratkaisun.

Tarjoamme sinulle osaamistasi vastaavan ja tehtävään sitoutumistasi tukevan palkkauksen sekä kilpailukykyiset edut, vakituisen työn ja vaativan, kehittymisen mahdollistavan työympäristön. Suosimme hakijoita, jotka etsivät pitkää ja vakaata työsuhdetta. Työpaikkaan ja työtehtäviin järjestämme perehdytyksen tarpeen mukaan. Huomioithan, että työtehtävissä asiakkaamme vaativat suostumusta turvallisuusselvityksiin ja huumetesteihin. Työ alkaa sopimuksen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa Suomen Henkilöstötalon henkilöstökonsultti Pirita Haapanen, puh. 010 2306 532/pirita.haapanen@henkilostotalo.fi. Jätä hakemuksesi tehtävään ansioluettelosi ja palkkatoiveesi kera Suomen Henkilöstötalon sähköisen hakujärjestelmän kautta tai lähettämällä hakemuksesi sekä CV:si sähköpostilla osoitteeseen tyonhaku@henkilostotalo.fi viimeistään 27.2.2019. Käytä otsikkona hakemaasi paikkaa. Löydät varavoimahuollon asentajan työpaikkailmoituksen Suomen Henkilöstötalon sivuilta.

Kaiken varalta

Viiden Dieselvoiman osakkaan visio oli aikanaan tehdä varavoimakoneiden ja palopumppujen kaupasta sekä niiden huollosta asiakasystävällistä. Tästä syystä syntyi Suomen Diesel Voima Osakeyhtiö reilut kuusi vuotta sitten, jossa motot ovat yhä edelleen samat “Kaiken varalta” ja “Arvostamme sinun yritystäsi!”. Sittemmin olemme onnistuneet monissa tavoitteissamme yli odotusten ja toimintaa kehitetään jatkuvasti eteenpäin. Suomen Diesel Voima työllistää tällä hetkellä lähes 20 ihmistä. Toimintamme kattaa koko Suomen. Tampereen lisäksi lähdemme joustavasti matkaan myös Helsingistä ja Oulusta. Tervetuloa tutustumaan ja lukemaan lisää! Ken tietää, saatat olla itse osa mahtavaa porukkaamme jo aivan pian.

Haku on käynnissä 27.2.2019 saakka.

Tarkista ja huolla polttoainesäiliö syksyn tullen

Polttoainesäiliö ja öljyt kannattaa tarkastaa mieluiten kaksi kertaa vuodessa.

Takana on mahtava hellekesä. Nyt on kuitenkin aika valmistautua syksyyn ja viileneviin ilmoihin. Varautuessasi talven tuloon, muistathan samalla tarkastaa laitteidesi polttoainesäiliöt! Saatat ensin kysyä miksi, mutta tämä pieni toimenpide voi vielä säästää sinut monelta harmilta. Erityisen tarkkana on syytä olla, jos laitteesi on ulkona tai muuten suurten lämpötilan vaihteluiden armoilla.

Polttoainesäiliö alttiina kondensaatiolle

Polttoainesäiliö altistuu varsinkin ulkona usein suurille lämpötilan vaihteluille. Pitkään jatkuvan hellejakson vaihtuessa viileäksi syksyksi ja lämpötilojen sahatessa edestakaisin, polttoainesäiliöön kertyy helposti vettä kondensaation seurauksena. Ulkotiloissa tai isoille lämpötilan vaihteluille altistuville säiliöille tulisikin tehdä vähintään kerran, mielellään kaksi kertaa vuodessa säiliön vesitys, jottei säiliöön kerry isoa vesimäärää. Vesitys on yleensä helppo tehdä säiliöihin tätä tarkoitusta varten tehtyjen yhteiden kautta. Vesitysyhteet ovat säiliöstä riippuen joko säiliön pohjassa tai päällä. Näin säiliöön kertynyt vesi voidaan joko valuttaa tai imeä pois. Vesitys on erityisen tärkeää terässäiliöissä, jotka kondensoivat herkästi lämpötilojen vaihdellessa.

Kun säiliöön kertyy vettä, se aiheuttaa omalta osaltaan teräksisen säiliön ruostumista. Veteen voi alkaa myös muodostua omaa bakteeri- tai leväkantaa. Jos säiliötä ei koskaan vesitetä, voi vedenpinta nousta lopulta niin korkealle, että vettä pääsee polttoaineen imulinjaan. Polttoaineen joukkoon sekoittuva vesi voi aiheuttaa käyntihäiriöitä tai pahimmillaan estää laitteen toiminnan kokonaan. Polttoainelinjoihin pääsevä vesi myös likaa polttoaineen suodattimet ja veden mukana liikkuvat epäpuhtaudet voivat tukkia polttoainesuodattimet yllättävän nopeasti. Säiliöiden koko vaihtelee laitekohtaisesti. Mitä isompi säiliö on, sitä isomman pinta-alan on mahdollista altistua kondensaatiolle. Tästä johtuen ulkona olevat säiliöt kannattaisi aina pitää mahdollisimman täysinäisinä, jotta kondensoiva pinta-ala pysyy mahdollisimman pienenä.

Vesitys auttaa

Polttoainesäiliön kunto on ymmärrettävistä syistä kriittinen tekijä laitteiden toiminnan takaamiseksi ja mahdollisten ympäristövahinkojen välttämiseksi. Polttoainesäiliön vesitys edesauttaa säiliön kunnossa pysymistä ehkäisten säiliön ennen aikaista syöpymistä. Säännöllinen säiliön vesitys myös estää erilaisten kasvustojen kehittymisen säiliöön. Kun polttoainesäiliö on puhdas ja vedetön, moottorin saama polttoaine pysyy hyvälaatuisena, eikä käyntihäiriöiden tai suodattimien tukkeutumisen riskiä ole.

Sisätiloissa tasaisessa lämpötilassa jatkuvasti olevan säiliön osalta ei kondensaation riskiä ole varsinkaan, jos säiliön ns. huohotuskaan ei ole johdettu ulkoilmaan. Tällöin ei säiliön osalta juurikaan tarvita huoltotoimenpiteitä. Toki säiliön kuntoa tulee silti tarkkailla ja valvoa ettei havaittavissa ole vuotoja eikä säiliöön voi päästä vieraita aineita tai roskia. Sisätiloissa oleville varsinkin isommille säiliöille on suositeltavaa tehdä säiliötarkastus 10 vuoden välein. Muuten riittää, että huolehdit riittävästä polttoainemäärästä ja tankattavan polttoaineen puhtaudesta.

Analyysillä säästöjä ja ekologisuutta

Teemme yhteistyötä Nesteen kanssa ja käytämme heidän poltto- ja voiteluaineitaan. Käytämme myös heidän analyysipalveluitaan. Jos sinua epäilyttää säiliössäsi olevan polttoaineen laatu, voimme ottaa siitä näytteen ja lähettää sen analysoitavaksi. Analyysissa voidaan varmistua siitä, onko polttoaine edelleen käyttökelpoista ja tarvitseeko sitä mahdollisesti vaihtaa. Polttoaineen laatuanalyysi kannattaa tehdä etenkin silloin, jos varastoitu määrä on iso ja se on seissyt pitkään käyttämättömänä. Polttoaineiden lisäksi on mahdollista myös analysoida moottoreiden öljyn laatua ja käytettävyyttä. Tämä antaa paljon tietoa myös mahdollisista alkavista moottorivaurioista, jotka eivät muutoin olisi vielä havaittavissa. Öljyanalyysit tarjoavat kustannustehokkaan tavan varmistua moottorin öljyn kunnosta ilman öljynvaihtoa etenkin koneilla, joissa öljymäärät ovat isoja. Jatkuvan seurannan perusteella on mahdollista pidentää öljynvaihtoväliä, joka pienentää kustannuksia ja on samalla myös ympäristöystävällisempää!

Jos tarvitsette apua vesityksen tai muun varavoimakoneen tai dieselpumpun huoltotoimenpiteen kanssa, autamme ja neuvomme mielellämme. Ota yhteyttä!

Oikein tehty huolto ja koekäyttö ovat tärkeä osa työturvallisuutta

Miten teillä työturvallisuusasiat on huomioitu palopumppujen osalta? Onko sinulla joskus ollut läheltä piti -tilannetta? Oletko joskus pelännyt oman tai työkaverin terveyden tai turvallisuuden puolesta työkeikalla? Oletko työssäsi tekemisissä palopumppujen kanssa? Oletko joskus miettinyt, onko se turvallista?

Muutama viikko sitten Suomen Diesel Voima Osakeyhtiön palopumppuasiantuntija Markku Järvinen piti koulutusta palopumppujen käytöstä. Koulutus herätti paljon keskustelua ja kysymyksiä,  joten 1,5 tunnin tietopläjäykseksi aiottu koulutus paisui yli kolmen tunnin rupeamaksi. Keskustelussa nousi esiin useita seikkoja, jotka arveluttavat palopumppujen parissa työskenteleviä henkilöitä. Palopumppujen käytön turvallisuus koettiin erittäin tärkeäksi aiheeksi.

Palopumppua ei ole varaa jättää korjaamatta

Palopumppujen koekäyttöjä tehdään usein yksin ja työntekijät ovat huolissaan omasta turvallisuudestaan. Pelkona on muun muassa akkujen räjähdys, pakokaasujen pääsy pumppaamoon ja pumppujen yllättävä vikaantuminen käytön aikana. On hyvä, että työskentelyyn liittyviä riskejä arvioidaan. Onhan se osa työturvallisuutta ja jokaisella on oikeus turvalliseen työskentelyyn. Usein edellä mainitut pelot johtuvat kuitenkin siitä, ettei palopumpuissa käytetty tekniikka ole tuttua ja epätietoisuus aiheuttaa pelkoa. Käyttäjällä saattaa olla puutteelliset tiedot palopumpun toiminnasta, eikä siten kykyä arvioida vaaraa tai sen suuruutta oikein. Tietämättömyys saattaa johtaa myös huolto- ja korjaustilanteessa vääriin työtapoihin tai vääriin varaosavalintoihin, esimerkiksi juuri akkujen suhteen.

Palopumppu ei ole kiinteistössä siksi, että se on sääntöjen pakottama välttämätön ja ikävä hankinta. Se voi sprinklerijärjestelmän osana olla tositilanteessa pelastamassa ihmishenkiä ja pienentämässä aineellisten vahinkojen suuruutta. Palopumpun luotettava toiminta edellyttää, että se pidetään toimintakuntoisena koko sen elinkaaren ajan. Palopumpun tulee toiminnoiltaan olla aina uutta vastaavassa kunnossa. On virheellistä sallia vanhalle pumpulle vanhuudesta johtuvia pikkuvikoja, jotka heikentävät käyttövarmuutta.

Säännöllisen, oikein suoritetun huollon ja koekäytön merkitystä ei voi liikaa korostaa. Joskus pienten vikojen kohdalla kuulee sanottavan, ettei ole varaa korjata palopumppua. Voidaan perustellusti kysyä, onko varaa olla korjaamatta?

Palopumpun huolto tarpeen

Palopumppujen määräaikaishuoltoja tekee kirjavan ammattitaidon omaava joukko. Osalla saattaa olla vahva dieselmoottoriosaaminen, toisella taas voi olla vahva tietotaito sähköautomaatiosta. Palopumpun huolto edellyttää kuitenkin kokonaisvaltaista näkemystä palopumpun toiminnasta kokonaisuutena ja osana muuta sprinklerijärjestelmää.

Usein palopumpun huolto nähdään yksinkertaistetusti öljynvaihtohuoltona. Oikein tehdyssä huollossa on huomioitava kuitenkin useita muitakin seikkoja. Dieselvoiman huoltolista käsittää noin 50 erilaista tarkastus- ja toimenpidekohtaa. Huolto tehdään toimintavarmuus maksimoiden ja piileviin vikoihin pyritään puuttumaan ennen kuin ne pääsevät muodostumaan ongelmaksi. Varaosina käytämme kuhunkin pumppumerkkiin ja -malliin soveltuvia varaosia. Esimerkiksi akkujen osalta tarkastamme akkujen toimintakunnon ja mikäli vaihtotarvetta ilmenee, käytämme varaosana palopumppukäyttöön soveltuvia akkuja.

Oikein tehty huolto ja säännöllinen, oikein suoritettu koekäyttö ovat siis myös turvallisuusasia. Tarvitsetko apua palopumpun huollossa? Autamme mielellämme. Teemme huollon tai kuntotarkastuksen palopumpun merkistä tai käyttöiästä riippumatta. Mielellämme myös koulutamme henkilöstöänne palopumppujen oikeaan käyttöön. Aloitamme myös lähiviikkoina palopumpun toimintaan perehtyvän koulutussarjan, seuraa siis ilmoittelua.

Haussa asentajia – rekrytoimme jälleen

Haussa asentajia!

Suomen Diesel Voima Osakeyhtiö etsii jälleen lisää loisto-osaajia. Haussa on nyt sähkö-/automaatioasentajia sekä moottori-/ajoneuvoasentajia. Tarjolla on molemmissa mielenkiintoista työtä vaihtuvissa maisemissa, hurttia huumoria sekä muutenkin mukava työporukka.

Haussa sähkö-/automaatioasentaja

Meillä olisi nyt hyvän sähkö-/automaatioasentajan kokoinen aukko täytettävänä. Voit olla jo kokenut konkari tai alan vasta-alkaja, tärkeintä on, että sinulta löytyy oppimishalua ja olet valmis matkustamaan ympäri Suomea. Sinulta löytyy jo ymmärrystä erilaisista automaatiojärjestelmistä ja mielellään kokemusta muustakin kuin talosähköjen asennuksesta. Sormesi ei eksy suuhun ongelmatilanteessa, vaan mietit itse pulmaan sopivan ratkaisun. Et pelästy tietokoneen käyttöä, pilkut ja pisteet löytävät paikkansa niin suullisesti kuin kirjallisestikin. Selviydyt myös englanniksi. Et koe isompiakaan koneita uhkaksi vaan otat ne mahdollisuutena ja olet mielellään ennenkin koskettanut moottorin ja varsinkin dieselmoottorin metallista kylkeä. Huolellisuus ja tarkkuus ovat sinulle itsestään selvyyksiä. Töitä teet reippaalla otteella ja kohtaat mielelläsi myös asiakkaita työn lomassa. Töissäsi pääset kasaamaan, asentamaan ja korjaamaan varavoimakoneita ja palopumppuja. Sen lisäksi pääset myös modernisoimaan jo iäkkäämpiä laitoksia.

Haussa moottori-/ajoneuvoasentaja

Hakemamme moottori-/ajoneuvoasentaja onkin sitten jo kokenut kaveri, joka etsii uutta suuntaa urallaan. Tiedät laajasti moottoreista, erityisesti dieselmoottoreilla on sinulla mielessäsi erityinen paikka. Ymmärrät myös sähköjen päälle. Osaat sanoa sanottavasi selkeästi suomeksi ja mielellään englanniksi joko suoraan puhuessasi tai kirjoittaessasi sen tietokoneen ruudulle. Olet valmis reissaamaan ympäri Suomea. Myös sinulle huolellisuus ja tarkkuus ovat itsestään selvyyksiä. Töitä teet reippaalla otteella ja kohtaat mielelläsi asiakkaita työn lomassa. Töihisi kuuluvat varavoimakoneiden ja dieselpumppujen kokoonpano-, asennus- ja korjaustyöt.

Jos kiinnostuit ja jompikumpi tehtävistä tuntuu sopivan kuin nenä päähän, ota yhteyttä mitä pikimmiten:

Petri Salminen

p. 050 366 8998

petri.salminen@dieselvoima.fi

Kaiken varalta

Viiden Dieselvoiman osakkaan visio oli aikanaan tehdä varavoimakoneiden ja palopumppujen kaupasta sekä niiden huollosta asiakasystävällistä. Tästä syystä syntyi Suomen Diesel Voima Osakeyhtiö viisi vuotta sitten, jossa motot ovat yhä edelleen samat “Kaiken varalta” ja “Arvostamme sinun yritystäsi!”. Sittemmin olemme onnistuneet monissa tavoitteissamme yli odotusten ja toimintaa kehitetään jatkuvasti eteenpäin.

Suomen Diesel Voima työllistää tällä hetkellä lähes 20 ihmistä. Toimintamme kattaa koko Suomen. Tampereen lisäksi lähdemme joustavasti matkaan myös Helsingistä ja Oulusta. Tervetuloa tutustumaan ja lukemaan lisää! Ken tietää, saatat olla itse osa mahtavaa porukkaamme jo aivan pian.

 

 

Dieselvoiman tarina

Suomen Diesel Voima Osakeyhtiön tarina sai alkunsa vuonna 2012. Viidellä miehellä oli herännyt yhteinen ajatus ja visio, että asiat on mahdollista tehdä tavallista paremmin varavoiman ja palopumppujen kaupassa sekä niiden huollossa. He halusivat panostaa vahvasti kuunteluun, asiakkaista välittämiseen sekä luoda pitkät, luotettavat asiakassuhteet. Viisikolla oli kertynyt runsaasti asiantuntemusta ja kokemusta aiemmista töistään, joten sen puolesta oli varmuutta lähteä yrittämään.

Ihan ok ei ole ok

Oman yrityksen perustaminen vaatii aina rohkeutta ja kykyä hypätä tyhjän päälle. Eivät Dieselvoiman perustajatkaan tienneet, mihin olivat lähdössä, kun y-tunnus elokuussa 2012 otettiin käyttöön. Miksi nämä viisi sitten lähtivät mukaan? Heille kaikille on kertynyt vuosien varrella tuiki tärkeää osaamista ja vahvaa asiantuntijuutta johonkin Dieselvoiman liiketoiminnan osa-alueeseen. Sen lisäksi he ovat joukko täysin erilaisia ihmisiä, jokaisella oma persoonansa ja sen kautta omat vahvuutensa. Tämä viisikko täydentää toisiaan, sillä kukaan ei yksin osaa ja hallitse kaikkea. He ovatkin sanoneet, että yrittämään kannattaa lähteä itseään fiksumpien kaverien kanssa. Miehiä yhdistää edelleen vahva oma näkemys siitä, kuinka tätä toimialaa pitää hoitaa ja viedä eteenpäin. He asettavat itselleen kovia tavoitteita ja ovat hyvinkin kriittisiä niin toimittajia kuin itseäänkin kohtaan. Dieselvoiman asiakkaita varten täytyy olla joka osa-alueella vain parasta. Ihan ok ei kelpaa. Mahdollisiin reklamaatioihin ei suhtaudu kevyin mielin, vaan jokainen hoidetaan kunnialla parhain päin.

Pienestä isompiin ympyröihin

Konkreettisesti tarina alkoi pienestä teollisuushallin osasta Pirkkalan Turkkiradalla. Sinne rakennettiin hetimiten parvi, jotta tiloihin saatiin mahdutettua työpöytä kaikille. Kokoonpano oli samassa tilassa. Tila kävi todella nopeasti liian pieneksi, eivätkä olosuhteet työnteolle olleet kovinkaan ihanteelliset. Alku oli kuitenkin toiveikas, sillä ensimmäiset asiakkaat kiittelivät Dieselvoiman viisikkoa juuri niistä asioista, joihin panostettiin. Asiakkaan parhaan miettiminen, kuuntelu ja hänen ongelmansa ratkaisu ovat olleet kantavana ajatuksena jo viisi vuotta ja sellaisina ne pysyvät tästä eteenpäinkin. Turkkiradalla tila kävi pieneksi vuodessa, lisätilaa saatiin silloin seinän takaa naapurista. Vuonna 2015 myös nämä tilat olivat auttamattomasti liian pienet ja yritys muutti koko toimintansa Teollisuustielle Tampereelle. Teollisuustiellä on tällä hetkellä käytössä kokonainen halli ja tien toisella puolella sijaitseva toimisto.

Työntekijät tärkeä osa menestystä

Dieselvoima on kasvanut nopeasti alun viidestä lähes 20 henkeä työllistäväksi alan merkittäväksi tekijäksi. Kasvu jatkuu edelleen, mutta mikään yritys ei voi kasvaa, jos henkilöstö ja sen osaaminen ei ole kunnossa. Dieselvoiman joukkue on hyvin tärkeä osa yrityksen menestystä. Oikeiden tekijöiden etsimiseen ja löytämiseen panostetaan. Samoin huolehditaan hyvien tekijöiden pitämisestä yrityksessä ja heidän sitouttamisestaan. Tulevaisuudessa henkilöstöön ja sen koulutukseen laitetaan entistä enemmän paukkuja, sillä henkilöstön hyvinvointi ja osaaminen henkivät osaltaan positiivisuutta ympärilleen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

 

Lauri Antila – varavoimakone ja palopumppu saa kaipaamansa huollon

Helppoa ja vaivatonta. Näillä sanoilla asiakkaat usein kuvaavat varavoimakoneen tai palopumpun huollon hoitumista. Homma lähtee monesti liikkeelle puhelusta tämän miehen kanssa. Lauri Antila huolehtii varavoimakoneiden ja dieselpumppujen asiakkaista tekemällä heille kattavan huoltosuunnitelman tai vaikkapa muistuttamalla määräaikaishuollon tärkeydestä Suomen Diesel Voima Osakeyhtiössä. Hän tekee myös uusasiakashankintaa saneeraus- ja huoltokohteissa. Lauri on koulutukseltaan työkonetekniikan insinööri. Hänellä on varavoima- ja palopumppualalta 12 vuoden kokemus. Lauri on yksi viidestä yrityksen perustajajäsenestä. Laurin vahvuuksia on mm. erittäin hyvä muisti; hän muistaa lähes jokaisen koneen jokaisessa kohteessa ulkoa ja osaa täten tarjota juuri oikeanlaista huoltopalvelua kohteeseen. Häntä motivoivat työssään uusien ratkaisujen löytäminen erikoisiin ongelmiin sekä kerta kerralta paremman palvelukokemuksen varmistaminen. Lauri panostaa nimenomaan asiakaskohtaamisiin ja asiakkaan kuunteluun. Hän saa kohtaamisista paljon myös itselleen. Vapaa-aikansa Lauri viettää perheen kanssa tai rakkaiden harrastusten, salibandyn ja kalastuksen, parissa.

Huollolla merkittävä rooli

Huoltotoiminta on yksi Suomen Diesel Voima Osakeyhtiön kulmakivistä. Säännöllinen huolto varmistaa, että laite toimii suunnitellulla tavalla hätätilanteessa. Huoltoon, kuten muuhunkin yrityksen toimintaan, haetaan jatkuvasti uusia tulokulmia. Näistä saatte varmasti kuulla lähitulevaisuudessa lisää. Me Dieselvoimassa uskomme vahvasti, että myös hyväksi havaittuja menetelmiä on aina mahdollista kehittää ja hioa entistä paremmiksi. Näin on mahdollista keksiä myös täysin uusia ydintoimintaa täydentäviä palvelumalleja.

Kaiken varalta

Laurin ja muiden osakkaiden visio oli aikanaan tehdä varavoimakoneiden ja palopumppujen kaupasta sekä niiden huollosta asiakasystävällistä. Tästä syystä syntyi Suomen Diesel Voima Osakeyhtiö viisi vuotta sitten, jossa motot ovat yhä edelleen samat “Kaiken varalta” ja “Arvostamme sinun yritystäsi!”. Sittemmin olemme onnistuneet monissa tavoitteissamme yli odotusten ja toimintaa kehitetään jatkuvasti eteenpäin. Lauri Antila menee myös jatkuvasti eteenpäin. Hän kehittää osaamistaan ja asiantuntemustaan edelleen, sillä haluaa varmistua siitä, että on aina ajantasalla niin työnsä kuin muunkin elämän suhteen.

Tutustu Laurin Linkedin-profiiliin!

Suomen Diesel Voima työllistää tällä hetkellä lähes 20 ihmistä. Toimintamme kattaa koko Suomen. Tampereen lisäksi lähdemme joustavasti matkaan myös Helsingistä ja Oulusta. Esittelemme blogissa myös muut huippuosaajamme tasaisin väliajoin. Tervetuloa tutustumaan ja lukemaan lisää!

Saat meiltä varavoimakoneiden vakiotuotteet, räätälöidyt ratkaisut, palopumput, näiden huollot sekä vanhan konekannan modernisoinnin. Lue lisää huoltotoiminnasta tai ota yhteyttä, niin tehdään tarpeidesi mukainen huoltosuunnitelma.

Aiemmin henkilöstöstä julkaistut jutut löytyvät täältä.

Valoton kaupunki

Blackout-testi, mitä se tarkoittaa ja miksi se on niin tärkeä?

Kaupunki pimenee sähkökatkon sattuessa, jos varavoima ei ole kunnossa.

Jakeluverkkojen häiriömäärät ovat viimevuosina vähentyneet mm. maakaapeliverkkojen rakentamisen myötä, mutta vastaavasti sähkön tarve ja sen kriittisyys on lisääntynyt. Kun blackout-testi tehdään säännöllisesti,  voidaan varmistua varavoimajärjestelmän oikeasta toiminnasta kriittisellä hetkellä ja lisätä näin samalla laitteiston käyttövarmuutta.

Mikä blackout-testi on?

Blackout-testi tarkoittaa lyhyesti sähkökatkostestiä, joka tehdään suunnitellusti kiinteistön tai muun varavoimakoneella varmennetun kohteen kuormitukselle. Suositeltavaa on tehdä blackout-testi kaikille varavoimakoneille ja niillä varmennetuille kuormituksille, niin uusille kuin vanhemmillekin, sillä varavoimajärjestelmän luotettavaa toimintaa tositilanteessa ei voida taata, jos blackout-testiä ei ole säännöllisesti tehty.

Testissä katkaistaan kohteen sähköt pääkytkimestä tai muusta testiin paremmin soveltuvasta kytkinlaitteesta. Testi liittyy automaattisesti toimivan varavoimakoneen toiminnallisuuksien testaamiseen todellisessa sähkökatkostilanteessa. Blackout-testi olisi suositeltavaa toteuttaa vuosittain esimerkiksi laitteiston määräaikaishuollon yhteydessä, mikäli esimerkiksi jakeluverkossa ei ole esiintynyt häiriöitä, joihin varavoimajärjestelmä olisi jo automaattisesti reagoinut. Testillä simuloidaan sähkönjakeluverkossa ilmeneviä katkoksia ja varavoimajärjestelmän automaattista reagoimista kyseisiin häiriöihin. Testillä saadaan myös samalla testattua ohjattavien katkaisijoiden tai kontaktoreiden oikea toiminta syötönvaihtotilanteissa sekä varavoimakoneen kuormanottokyky varmennettavalla kuormituksella.

Monta järjestelmää samalla testillä

Blackout-testin yhteydessä myös muut kiinteistön talotekniikkaan ym. tekniikkaan liittyvät järjestelmät voidaan testata ja tehdä niistä omia havaintoja. Siksi ko. testi on hyvä ilmoittaa myös muille kiinteistössä oleville järjestelmätoimittajille tai ylläpitäjille, jolloin heillä on mahdollisuus tehdä omia mittauksiaan ja havaintojaan. Suunnitellussa testissä tapahtuvasta sähkökatkoksesta pitää ilmoittaa kaikille asianosaisille jo hyvissä ajoin, jotta voidaan sopia yhteisesti kohteen ja sen käyttäjien kannalta sopivin ajankohta vuorokaudesta ko. testille. Varavoimakoneen automaattinen käyntivalmius myös tarkistetaan ennen suoritettavaa testiä kuten se tehdään aina ennen kaikkia varavoimakoneen koekäyttöjä. Testistä tehdään pöytäkirja, johon merkitään tapahtuma-ajat ja suoritusajat sekä varmennettavan kuormituksen suuruus. Pöytäkirja liitetään huoltoraporttien yhteyteen, jolloin ne jäävät talteen ja ovat seurattavissa myöhemmin mm. ennen seuraavaa testiä.

Suosittelemme testin tekemistä, jotta varavoimajärjestelmän todellinen toimintakyky tulee testattua. Jos blackout-testi on jäänyt tekemättä, hoidamme asian nopeasti kuntoon. Soita 010 231 5450 tai jätä meille yhteydenottopyyntö tästä.

 

Huolto on tärkeä osa kokonaisuutta

Varavoimakoneiden huolto turvaa osaltaan junaliikenteen ohjausjärjestelmiä. Kuva: Liikennevirasto

Huolto on Suomen Diesel Voiman kokonaispaketissa erittäin tärkeässä osassa. Jos varavoimakoneen tai palopumpun huolto ei ole kunnossa, ei ole takuuta siitä, että laite toimii oikein mahdollisessa hätätilanteessa. Ammattitaito ja luotettavuus ovat avainasemassa niin huollon palveluissa kuin kaikilla muillakin Dieselvoiman osa-alueilla.

Rautateiden sähköverkot turvaavissa varavoimakoneissa on huolto kunnossa

Suomessa junat kulkevat pitkälti sähköllä, joka on ekologinen vaihtoehto. Suomen 5962 raidekilometristä n. 55 % oli sähköistetty vuoden 2016 loppuun mennessä, kertoo Liikennevirasto. Jotta junat voisivat kulkea myös sähkökatkon sattuessa, tarvitaan järjestelmän turvaksi varavoimakoneita. Dieselvoiman tekemä varavoimakoneiden huolto varmistaa osaltaan, että laitteet todella tuottavat lisävirtaa sähkökatkon aikana junaliikenteen ohjausjärjestelmiin.

Pitkäaikainen Dieselvoiman asiakas, kunnossapito- ja aluepäällikkö Anssi Ämmänkoski Eltel Networksilta kertoo, että Dieselvoima on toiminut aina luotettavasti ja erittäin ammattitaitoisesti. Suomen Diesel Voima huolehtii Eltelin asiakkaan Liikenneviraston varavoimakoneiden kunnossapidosta, jolloin Eltel voi keskittyä omaan tekemiseensä tarvitsematta huolehtia varavoimakoneiden huoltotoimenpiteistä. Kohteena on tarkemmin Liikenneviraston Länsi-Suomen kunnossapitoalue. Liikennevirasto vastaa Suomen teistä, rautateistä ja vesiväylistä sekä liikennejärjestelmien kehittämisestä.

Eltel Networks tekee monia asioita sähköisen infran rakentamisessa. Anssi Ämmänkoski toimii Eltel Networksilla kunnossapitopäällikkönä sekä aluepäällikkönä radan sähköjärjestelmien rakentamisen ja kunnossapidon yksikössä. Eltelillä on pitkä ja ainutlaatuinen historia rautateiden ja pikaraitioteiden sähköistys- ja turvalaitejärjestelmien toimittamisesta Suomeen ja lähialueille. Heillä on osaamisensa taustalla jo yli 50 vuoden kokemus.

Ammattitaito ja aikatauluissa pysyminen tärkeää

Dieselvoiman huollon asiantuntija Lauri Antila avaa yhteistyötä Eltelin kanssa vielä hieman lisää. “Dieselvoima on tehnyt varavoimakoneiden huollot ja kuormitusajot, tämän lisäksi on tehty korjaustöitä ja uusittu varavoimakoneiden automatiikoita eli saneerattu vanhoja varavoimakoneita”, Lauri Antila kertoo. Dieselvoimalla ja Eltelillä on takana jo useiden vuosien yhteistyö, joka lähti alunperin normaalista tarjouskyselystä liikkeelle. Dieselvoimassa vakuuttivat suomalaisuus ja vankka yrittäjyystausta. Työt tehdään yrittäjävetoisesti. “Varavoimakoneiden huollosta ja kunnossapidosta Suomen Diesel Voima on suoriutunut aina sopimuksen mukaisesti ja aikataulussa”, Anssi Ämmänkoski kehuu.

Anssi Ämmänkoski on eniten yhteistyössä arvostanut luotettavuutta, sovittujen asioiden pitävyyttä ja ammattitaitoa osoittavaa toimintaa. Hän on erittäin tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen, vaikka häneltä yrittää kysyä kehittämisen kohteita. Ämmänkoski kertoo, että suosittelisi ilman muuta Suomen Diesel Voimaa myös muille vastaavissa asioissa ja itse asiassa on kuulemma näin tehnytkin. Vuosien aikana asiakassuhde on syventynyt entisestään, yhteistyötä jatketaan ja kehitetään edelleen erittäin hyvissä merkeissä.

Onko sinulla tai asiakkaallasi varavoimakone tai palopumppu, mutta et muista, koska se on viimeksi huollettu? Asia on hyvä hoitaa kuntoon jo tänään, ota yhteyttä, autamme varmasti!