Kaiken varalta.

Sähköposti

info@dieselvoima.fi

Osoite

Teollisuustie 13
33330 Tampere
Diesel Power Finland Ltd.

E-mail address

info@dieselpower.fi

Address

Teollisuustie 13
33330 Tampere
FINLAND

Ajattelutapa: insinööri

Tällä viikolla insinöörit ja olisiko oikea sana sitten vaikka toimistomme wannabe-boheemihumanistit ovat kinastelleet mm. radio- tms. aalloista. Humanistin päähän ei mahdu, etteikö tähän päivään mennessä kaikki netti- ja puhelinyhteydet liiku erilaisten aaltojen ja ilman kuljetuksella läpi mistä tahansa, oli kyseessä sitten kiviseinä tai vaikka puunoksa. Insinööri taas vastaa: – Mahtavaa, kun maailma näyttäytyy insinööreille paljon yksinkertaisempana. Ja asiaa demonstroitiin humanisteille pyytämällä katsomaan toista silmiin ja kysymällä: – Näkyykö? No, entä näkyykö nyt, kun on paperilappu välissä? Tämä herätti molemminpuolin hilpeyttä.

Tästä ajauduimme mielenkiintoiseen keskusteluun insinööreistä ihmisinä. He ovat usein luonteeltaan hyvin rationaalisia ja luottavat tieteelliseen faktaan enemmän kuin mutu-tuntumaan. On siis aivan turha kysyä insinööriltä, millaiset verhot hän on ajatellut keittiöönsä hankkia, sillä todennäköisesti saat vastaukseksi vastakysymyksen miksi keittiössä edes pitäisi olla verhot? Ikeassa insinööri siis hyvin suurella todennäköisyydellä kärsii, mutta annetaanpa hänelle joku mielenkiintoinen tekninen ongelma ratkaistavaksi, niin johan alkavat silmät kiilua ja sormet syyhytä. Ei tietenkään voida yleistää kaikkiin, mutta usein se näin menee. Insinööri tekee pilkuntarkkaa työtä, siinä missä humanisti menee laveammalla kulmalla läpi ongelman tai haasteen. Insinööri punnitsee jokaista vaihtoehtoa hengästyttävän monelta eri kantilta. Insinöörin ajattelutavassa tuntuu aina olevan jotain samankaltaisuuksia, vaikka muuten he eroavat toisistaan yhtä paljon kuin muutkin ihmiset.

Ovatko insinöörit rikki? Pitääkö ne korjata?

Tämä humanisti esitti myös kysymyksen, että onko edelleen niin, että parisuhteessa insinöörin kumppanina on useimmiten sairaanhoitaja. Tällaisen väitteen kuulin nimittäin joskus Tampereen ammattikorkeakoulun eräältä opettajalta vuosituhannen alussa. Sain vastaukseksi hyvinkin insinöörimäisen tokauksen: – Katsotaanpa nyt vaikka Tampereen ammattikorkeakoulujen suurimpia opiskelijaryhmiä ja ne koulut ovat vierekkäin. You do the math. Kysymykseen miksi näin on, sain vastauksen: – Sairaanhoitaja pyrkii aina korjaamaan ja auttamaan ihmisiä. Insinöörit ovat heille tämän takia sopivia kohteita. Jälleen hihitystä ja hekotusta.

Yllättävää kyllä, me kaikki erilaiset luonteet erilaisine ajattelutapoinemme mahdumme saman katon alle todella hyvin. Tilaa touhuta omalla tontillamme on meillä kaikilla. Insinööri saattaa silloin tällöin huokaisten hieman pyöritellä silmiään ”humanistien höpsötyksille”, mutta silti hän kiinnostuksesta kihisten miettii, millaisen tyky-kesäpäivän ohjelman ne humanistit tällä kertaa keksivät suljettujen ovien takana. Useimmiten nämä kahvipöytäkeskustelut insinöörien kanssa ovat äärimmäisen hauskoja ja on hienoa huomata, kuinka porukka viihtyy yhdessä.

Ja kaikeksi onneksi asiantuntijainsinöörit puhuvat asioista sujuvasti ja samalla kielellä keskenään, jolloin syntyy asiakasta parhaiten palvelevia laitteita ja uusia palveluita, jotka helpottavat elämää. Jos haluat tutustua enemmän insinööreihin Suomen Diesel Voima Osakeyhtiössä ja siihen, mitä mielenkiintoisten kahvipöytäkeskustelujen lisäksi teemme, kurkkaa yhteystiedoistamme, keitä olemme ja etusivultamme, mitä teemme. Tai jos haluat osaksi mielenkiintoisia kahvipöytäkeskusteluja, laitahan viestiä. Insinööri tai ei, hyville tekijöille on aina tilaa.

Tässä juttusarjassa paneudumme insinöörien syvimpiin ajatuksiin. Ne voivat usein olla eriskummallisia tai sitten todella loogisia, koskaan ei voi kahvipöydässä tietää, mihin keskustelun tie vie.