Varavoima

Jotta työ jatkuisi

Varavoimakoneilla varmistetaan kriittisten järjestelmien toimiminen, tuotannon jatkuminen tai hallittu alasajo ja ihmisten turvallinen poistuminen esimerkiksi tapahtumasta tai kauppakeskuksesta sähkökatkon aikana.

Dieselaggregaateillamme voidaan tuottaa sähköä kohteisiin, joihin ei ole kannattavaa tai mahdollista hankkia sähköverkkoa.

Hallitsematon sähkökatko voi aiheuttaa mittavia taloudellisia tappioita tuotantolaitoksissa ja uhata henkiä sairaaloissa.

Ratkaisut vaativiin olosuhteisiin

Varmistamme kohteeseesi riittävän voimansaannin kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa. Suunnittelemme ja toteutamme myös kaiken kattavan varavoimajärjestelmän avaimet käteen -periaatteella. Huolehdimme ylläpidosta ja teemme huollot koko laitteiston elinkaaren ajan. Luotamme asiantuntemukseemme, osaamisemme ja kokemukseemme, joiden avulla tiedämme pystyvämme luomaan juuri sinulle parhaan ratkaisun. Varavoimakoneitamme on myös mahdollista vuokrata tilapäisen sähköntarpeen mukaan mm. tapahtumiin.

Helpot ja nopeat ratkaisut

Löydät meiltä kattavan valikoiman vakiomallisia varavoimalaitteita ja dieselgeneraattoreita.

Edustamamme tuotevalikoima kattaa alan laadukkaimmat merkit ja varmimmat ratkaisut. Luotamme toimittamiimme laitteisiin ja myönnämme laitteille 2 vuoden tai 2000 käyttötunnin pituisen takuun. Saatte meiltä myös valomastot ja siirrettävät varavoimalaitteet.

Vanhojen koneiden saneeraukset

Suunnittelemme ja toteutamme vanhojen varavoimakoneiden ja -järjestelmien modernisointeja kautta maan. Oma asiantuntija- ja suunnittelupalvelumme tarjoaa ja toteuttaa vanhojen koneiden ja järjestelmien modernisointia yksilöityinä ratkaisuina, joiden laatu, hinta ja varsinkin sopivuus kyseiseen olemassa olevaan järjestelmään ja käyttötarkoitukseen ovat aina kohdallaan.

Erikoisratkaisut ja vakiotuotteet

ERIKOISRATKAISUT

Varavoiman räätälöidyt erikoisratkaisut

Suunnittelemme ja toteutamme varavoimakoneet- ja ratkaisut kohteisiin ja tarpeisiin, joihin vakiokoneratkaisu ei ole riittävä.

Jokainen toimituksemme kartoitetaan ja suunnitellaan teidän lähtökohdistanne – tarjoamme vain yksilöllisiä ratkaisuja, joiden laatu, hinta ja varsinkin sopivuus käyttötarkoitukseen ovat aina kohdallaan. Tarvitsittepa sitten liikuteltavan, kiinteästi asennettavan, konttimallisen tai sisätiloihin sijoitettavan ratkaisun yhteistyössä kanssanne löydämme parhaan lopputuloksen.

Käytössänne ovat alan johtavat ja kattavimmat suunnittelu- ja asiantuntijapalvelut, joiden avulla vaativimmatkin järjestelmätoimitukset hoituvat luotettavasti, sovittujen aikataulujen ja kustannusarvioiden puitteissa.

Pystymme myös joustavasti ja tehokkaasti reagoimaan mahdollisiin tarvittaviin muutoksiin koko toimitusketjun aikana. Olemme toteuttaneet useita ratkaisuja myös erittäin vaativiin olosuhteisiin sekä viranomaiskäyttöön. Vastaamme tinkimättömästä laadusta projektin jokaisessa vaiheessa, mitoituksesta määrittelyjen kautta aina toteutukseen asti.

Varavoimajärjestelmät kiinteistöjen sisätiloihin

Kun varavoimajärjestelmä suunnitellaan kiinteistön sisätiloihin asennettavaksi (esim. konesalit, sairaalat tai teletilat), on tärkeää ottaa huomioon suunniteltavan tilan sijainti kiinteistössä, jotta kaikki toiminnan kannalta tärkeät järjestelmät kuten jäähdytysjärjestelmä, pakokaasujärjestelmä ja ilmanvaihto saadaan toteutettua kustannustehokkaasti. Tarvittaessa teemme suunnitelman tarvittavista tilaratkaisuista kohteenne ja standardien vaatimusten mukaisesti, jotta kaikki sujuu odotetusti.

Varavoimakoneet ulkotiloihin

Toteutamme räätälöityjä, kiinteistön ulkopuolelle sijoitettavia varavoimaratkaisuja, olipa kyseessä merikonttiin asennettu tai kevyempi sääsuojamalli, kiinteä tai liikuteltava ratkaisu. Tällainen konttiratkaisu soveltuu erinomaisesti vaativiin olosuhteisiin, kuten esim. turvetuotantoalueille, joihin ei ole kannattavaa tai mahdollista hankkia sähköverkkoa ja järjestelmän tulee kestää vaativia olosuhteita. Konttiratkaisussa on myös muita merkittäviä etuja, mm. tilansäästö, toimitusaika, äänenvaimennus, asennuskustannukset ja liikuteltavuus.

Tulevaisuuden mahdolliset muutokset kiinteistössä eivät ole enää riippuvaisia varavoiman sijainnista ja konttiratkaisu on erittäin kustannustehokas siirtää tarvittaessa. Toteutamme merikonttiin asennettuja ratkaisuja modifioituihin 10-, 20- ja 40-jalan kontteihin. Räätälöimme myös kevyempiä sääsuojaratkaisuja tarpeisiinne. Tällainen sääsuojattu ja äänieristetty rakenne on erinomainen ja kustannustehokas ratkaisu esim. maatilan varavoimalähteeksi, jolloin se saa olla selvästi erillään maatilan tuotantolaitteista ja eläinsuojista.

VAKIOTUOTTEET

Sääsuojatut varavoimalaitteet - avaa lisätiedot

Tehoalue: 5 kVA – 850 kVA (>850 kVA konttiratkaisu)
Moottorit: MTU, Iveco, Deutz, Perkins, Volvo, Doosan, Scania
Polttoaine: Diesel
Jäähdytys: Neste
Runko: Hitsattu teräsrunko tärinänvaimentimin
Polttoainesäiliö: Integroituna alustarunkoon
Käynnistystapa: Sähköinen
Generaattori: 3-vaiheinen, 1-laakerinen, elektroninen jännitteensäädin
Sähkön ulosotto: pistorasiat, täyden tehon liittimet/kiskot
Ohjausjärjestelmä: Käsikäyttöinen tai automaattinen
Sääsuoja: Äänieristetty 70dB(A) @ 7m
Lisävarusteet: useita lisävarusteita saatavilla, myös räätälöidyt mallit
Käyttökohde/-tarkoitus: Sähkönsyötön varmistaminen automaattisena varavoimajärjestelmänä. Päävirtalähteenä paikoissa, joissa ei ole sähköverkkoa saatavilla tai se on kustannuksiltaan mahdoton toteuttaa.

Sijoituspaikka: Erillään varmennettavasta kohteesta. Ulkotiloissa. Voidaan asentaa myös sisätiloihin.

Siirrettävä varavoimalaite, hinattava varavoimakone
Avomalliset varavoimalaitteet - avaa lisätiedot

Tehoalue: 5 kVA – 2400 kVA
Moottorit: MTU, Iveco, Deutz, Perkins, Volvo, Doosan, Scania
Polttoaine: Diesel
Jäähdytys: Neste
Runko: Hitsattu teräsrunko tärinänvaimentimin
Polttoainesäiliö: Integroituna alustarunkoon
Käynnistystapa: Sähköinen
Generaattori: 3-vaiheinen, 1-laakerinen, elektroninen jännitteensäädin
Sähkön ulosotto: pistorasiat, täyden tehon liittimet/kiskot
Ohjausjärjestelmä: Käsikäyttöinen tai automaattinen
Lisävarusteet: useita lisävarusteita saatavilla, myös räätälöidyt mallit
Käyttökohde/-tarkoitus: Sähkönsyötön varmistaminen automaattisena varavoimajärjestelmänä. Päävirtalähteenä paikoissa, joissa ei ole sähköverkkoa saatavilla tai se on kustannuksiltaan mahdoton toteuttaa.

Sijoituspaikka: Kiinteistöön sisälle säältä suojaan. 

Kaikki lähtee asiakkaasta

Asiakas ja asiakkaan tarve on meillä aina keskiössä. Jokainen toimituksemme kartoitetaan ja suunnitellaan asiakkaan lähtökohdista; tarjoamme vain yksilöllisiä ratkaisuja, joiden laatu, hinta ja varsinkin sopivuus käyttötarkoitukseen ovat aina kohdallaan.

Tarjouksessamme on selkeä erittely toiminnallisuuksista hinnoitteluineen ja palveleva henkilökuntamme auttaa teitä läpi koko hankkeen ja sen jälkeenkin – meiltä saatte myös ylläpidon, huollon ja kunnostuksen. Olemme valmiita ottamaan puolestanne ylimääräisen askeleen, jotta voitte olla varmoja, että kaikki toimii.

Voitte huoletta keskittyä omaan toimintaanne, kun tiedätte, että varavoimaratkaisu on juuri sellainen kuin pitää ja huollettu määräajoin laadukkaasti.

Meillä oli jätevesipumppaamolla käytössä vanhahko varavoimakone, jonka toimintavarmuus ei ollut vaatimusten mukainen. Saneeraus ei tässä tapauksessa ollut taloudellisesti järkevää, joten päädyimme uusimaan koko varavoimajärjestelmän ja päivitimme sen samalla vastaamaan nykyistä kasvanutta tehontarvetta. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Suomen Dieselvoiman kanssa.

Kim Andtfolk

Puhdistamo, KRS-Vesi, Kristiinankaupunki

Suomen Diesel Voima uudisti meille varavoiman automatiikan eikä nyt varavoimaan siirryttäessä enää tarvitse jännittää katkoksia tai muita häiriöitä.

Marko Paaso

Kiinteistönhoitaja, Pirkanmaan Osuuskauppa, Sokos

Lypsyrobotti on todella herkkä pienillekin virran vaihteluille sähköverkossa, jolloin dieselaggregaatin täytyy toimia moitteettomasti ja reagoida herkästi virran vaihteluihin. Dieselvoiman varavoimakone varmistaa katkottoman sähkönsaannin tilalla.

Antti-Matti Mattila

Maatila Sastamalassa

VARAVOIMAKONEIDEN SANEERAUKSET

Henkilökuntamme koostuu koulutetuista ammattilaisista, joilla on laaja-alainen kokemus erilaisista käytössä olevista, vaativista varavoimajärjestelmistä. Alan johtava asiantuntemus takaa sen, että osaamme jo ennakkoon huomioida järjestelmän käyttövarmuuden heikkenemisen ennen kuin varsinaisia toimintaongelmia ilmenee. Oikein toimiva varavoimajärjestelmä pitää toiminnan käynnissä myös sähkökatkotilanteessa, ja näin säästää yrityksissä toiminnan kustannuksia ja sairaaloissa ihmishenkiä, mutta laitteiston ohjausjärjestelmän tullessa elinkaarensa päähän, koko varavoimakone on toimintakyvytön. Tästä syystä myös suorittamissamme huolloissa käymme aina läpi laitteen toiminnat eri tilanteissa koekäyttöineen ja annamme siitä selkeän kirjallisen raportin.

Oikein toimiva varavoimajärjestelmä pitää koneet käynnissä myös sähkökatkotilanteessa.

Uusi etäneuvontaohjelma

Onko yrityksesi vastuulla jo useampi koneikko? Haluatko lähteä kokeilemaan etäohjausjärjestelmää, joka hyödyntää laajennettua todellisuutta (AR)? Sen avulla pystymme auttamaan sinua esimerkiksi kysymyksiä herättävässä koekäyttötilanteessa heti ja opastamme, miten tilanteessa kannattaa edetä. Lähde mukaan pilottiin nyt!

Meiltä varavoimakoneiden modernisoinnit

Suunnittelemme ja toteutamme vanhojen varavoimakoneiden ja -järjestelmien modernisointia kautta maan. Saat yksilöidyn ratkaisun, jonka laatu, hinta ja varsinkin sopivuus olemassa olevaan järjestelmään ja käyttötarkoitukseen ovat aina kohdallaan.

– Mika Peltola, varavoimajärjestelmien asiantuntija

Vanhojen varavoimajärjestelmien modernisoinneilla kustannussäästöjä

Kymmeniä vuosia vanhoillakin varavoimakoneilla käyttötunnit ovat usein hyvin pieniä ja mekaaninen kunto on säilynyt kohtuullisen hyvänä. Usein pelkän ikääntyneen ohjausjärjestelmän modernisoinnilla ja tarvittavilla koneikon anturointi- ja ohjainlaitepäivityksillä saadaan kustannustehokkaasti olemassa oleva  moottori-generaattori-yhdistelmä nykyajan vaatimusten mukaiseen kuntoon.

Toteutamme modernisoinnit avaimet käteen –periaatteella ja huolehdimme kaikista eri työvaiheisiin liittyvistä velvollisuuksista aina projektin aikataulutuksesta käytönopastuksiin. Teille jää enemmän aikaa keskittyä omiin töihinne ja toimintaanne, kun voitte luottaa, että toimintanne turvaava varavoimajärjestelmä hoidetaan kuntoon.

Palvelemme avaimet käteen -periaatteella

Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme ja sovitaan yhteinen ajankohta maksuttomalle kartoituskäynnille. Kartoituskäynnillä suunnittelemme yhdessä kanssanne sopivimman ratkaisun ja teemme siitä teille selkeän tarjouksen toiminnallisuuksin ja hinnoitteluineen.

Asiantuntija tekee työnsä takuulla

Henkilökuntamme pitkä kokemus varavoimakoneiden ja -laitteiden parissa on kehittänyt asiantuntemuksemme huipputasolle. Oma suunnittelu ja valmistus mahdollistavat joustavat ratkaisut haastavampiinkin tilanteisiin. Kauttamme hoituvat niin käyttöönotto, huolto kuin korjauksetkin.

Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti ja kehitystyötämme ohjaa voimakkaasti myös asiakkailta saatu palaute. Osaamisemme vakuudeksi myönnämme varavoimakoneillemme kahden vuoden takuun. Takuu tulee voimaan käyttöönottoilmoituksen tehtyäsi.

Tutustu myös varavoimaan liittyviin kirjoituksiimme

Huoltoasentajat töissä ympäri Suomen

Huoltoasentajat töissä ympäri Suomen

Huoltoasentajamme matkustavat töissään ympäri Suomen. Huoltoasentajan arkeen kuuluu niin varavoimakoneiden ja palopumppujen vuosihuoltoja, kuukausikoekäyttöjä kuin uusien koneiden asennuksia ja vanhojen saneerauksia sekä paljon muuta. Huoltasentajat ovat osaltaan turvaamassa kriittisten järjestelmien toimintaa ja varmistamassa tuotannon jatkumisen. Palopumppujen huolto varmistaa osaltaan sen, että palon sattuessa pumppu on toimintakuntoinen ja vettä saadaan palavaan kohteeseen.
Hinattava varavoiman kuljetusalusta, joka kestää mitä tahansa

Hinattava varavoiman kuljetusalusta, joka kestää mitä tahansa

Asiakas lähestyy meitä usein sellaisen ongelman kanssa, johon ei ole vielä löydetty tyydyttävää ratkaisua. Tämä on tilanne, joka tarkoittaa mielenkiintoisia pohdintoja ja pientä painetta, jotta pääsemme toivottuun ja parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Näin tapahtui myös MILTRA30 hinattavan varavoimakoneemme kuljetusalustan kanssa. Kuljetusalusta ja koko MILTRA30 -sähkövoimakone syntyivät, jotta mihin tahansa maastoon saadaan toimitettua dieselgeneraattori kestävällä ja luotettavalla kalustolla.
Sisäasiainministeriö listasi pahimmat riskit: Todennäköisin on suuri sähkökatko

Sisäasiainministeriö listasi pahimmat riskit: Todennäköisin on suuri sähkökatko

Yhteiskunta on riippuvainen sähköstä. Mitä laajamittainen sähkökatko aiheuttaisi? Miten se vaikuttaisi elämääsi tai koko yhteiskuntaan? Sisäasiainministeriön julkaisemassa riskiarviossa sähkökatko listataan todennäköisimmäksi uhaksi. Tässä artikkelissa pohditaan, mistä laajamittainen sähkökatko voi johtua, millaisia vaikutuksia sillä olisi ja miten siihen voi varautua.

Mika Peltola

Liiketoimintajohtaja, varavoimajärjestelmät

Puh. +358 10 231 5455
mika.peltola@dieselvoima.fi

Jarmo Ritala

Myyntipäällikkö

Puh. +358 46 921 5628
jarmo.ritala@dieselvoima.fi

Juha Ojala

Varavoimajärjestelmät, sähkösuunnittelu

Puh. +358 10 231 5459
juha.ojala@dieselvoima.fi

Yhteydenotto