Varavoima

Jotta työ jatkuisi

Varavoimakoneilla varmistetaan kriittisten järjestelmien toimiminen, tuotannon jatkuminen tai hallittu alasajo ja ihmisten turvallinen poistuminen esimerkiksi tapahtumasta tai kauppakeskuksesta sähkökatkon aikana.

Dieselaggregaateillamme voidaan tuottaa sähköä kohteisiin, joihin ei ole kannattavaa tai mahdollista hankkia sähköverkkoa.

Hallitsematon sähkökatko voi aiheuttaa mittavia taloudellisia tappioita tuotantolaitoksissa ja uhata henkiä sairaaloissa.

Varavoiman kilpailutus helpoksi: lataa ilmainen hankintaohjelmapohja

Haluatko tarjouksen varavoimakoneesta monelta eri tarjoajalta? Lataa ilmainen hankintaohjelmapohjamme, jonka avulla pyydät ja saat vertailukelpoiset tarjoukset.

Miksi hankintaohjelmaa kannattaa käyttää:

  • helppo ja nopea täydentää omilla tiedoilla (.docx-tiedosto)
  • kustannustehokas
  • tarjoajille helppo
  • saat helposti vertailtavia tarjouksia

Dieselvoiman hankintaohjelmalla taklaat vanhentuneet hankintaohjelmat, joiden pelkkä teettäminen maksaa usein 1/3 koko koneen hinnasta. Tämä hankintaohjelma on vapaasti ladattavissa. Voit muokata sen mieleiseksesi. Vastineeksi emme pyydä muuta kuin lähetäthän tarjouspyyntösi myös meille.

Ratkaisut vaativiin olosuhteisiin

Varmistamme kohteeseesi riittävän voimansaannin kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa. Suunnittelemme ja toteutamme myös kaiken kattavan varavoimajärjestelmän avaimet käteen -periaatteella. Huolehdimme ylläpidosta ja teemme huollot koko laitteiston elinkaaren ajan. Luotamme asiantuntemukseemme, osaamisemme ja kokemukseemme, joiden avulla tiedämme pystyvämme luomaan juuri sinulle parhaan ratkaisun. Varavoimakoneitamme on myös mahdollista vuokrata tilapäisen sähköntarpeen mukaan mm. tapahtumiin.

Vanhojen koneiden saneeraukset

Suunnittelemme ja toteutamme vanhojen varavoimakoneiden ja -järjestelmien modernisointeja kautta maan. Oma asiantuntija- ja suunnittelupalvelumme tarjoaa ja toteuttaa vanhojen koneiden ja järjestelmien modernisointia yksilöityinä ratkaisuina, joiden laatu, hinta ja varsinkin sopivuus kyseiseen olemassa olevaan järjestelmään ja käyttötarkoitukseen ovat aina kohdallaan.

Erikoisratkaisut

ERIKOISRATKAISUT

Varavoiman räätälöidyt erikoisratkaisut

Suunnittelemme ja toteutamme varavoimakoneet- ja ratkaisut kohteisiin ja tarpeisiin, joihin vakiokoneratkaisu ei ole riittävä.

Jokainen toimituksemme kartoitetaan ja suunnitellaan teidän lähtökohdistanne – tarjoamme vain yksilöllisiä ratkaisuja, joiden laatu, hinta ja varsinkin sopivuus käyttötarkoitukseen ovat aina kohdallaan. Tarvitsittepa sitten liikuteltavan, kiinteästi asennettavan, konttimallisen tai sisätiloihin sijoitettavan ratkaisun yhteistyössä kanssanne löydämme parhaan lopputuloksen.

Käytössänne ovat alan johtavat ja kattavimmat suunnittelu- ja asiantuntijapalvelut, joiden avulla vaativimmatkin järjestelmätoimitukset hoituvat luotettavasti, sovittujen aikataulujen ja kustannusarvioiden puitteissa.

Pystymme myös joustavasti ja tehokkaasti reagoimaan mahdollisiin tarvittaviin muutoksiin koko toimitusketjun aikana. Olemme toteuttaneet useita ratkaisuja myös erittäin vaativiin olosuhteisiin sekä viranomaiskäyttöön. Vastaamme tinkimättömästä laadusta projektin jokaisessa vaiheessa, mitoituksesta määrittelyjen kautta aina toteutukseen asti.

Varavoimajärjestelmät kiinteistöjen sisätiloihin

Kun varavoimajärjestelmä suunnitellaan kiinteistön sisätiloihin asennettavaksi (esim. konesalit, sairaalat tai teletilat), on tärkeää ottaa huomioon suunniteltavan tilan sijainti kiinteistössä, jotta kaikki toiminnan kannalta tärkeät järjestelmät kuten jäähdytysjärjestelmä, pakokaasujärjestelmä ja ilmanvaihto saadaan toteutettua kustannustehokkaasti. Tarvittaessa teemme suunnitelman tarvittavista tilaratkaisuista kohteenne ja standardien vaatimusten mukaisesti, jotta kaikki sujuu odotetusti.

Varavoimakoneet ulkotiloihin

Toteutamme räätälöityjä, kiinteistön ulkopuolelle sijoitettavia varavoimaratkaisuja, olipa kyseessä merikonttiin asennettu tai kevyempi sääsuojamalli, kiinteä tai liikuteltava ratkaisu. Tällainen konttiratkaisu soveltuu erinomaisesti vaativiin olosuhteisiin, kuten esim. turvetuotantoalueille, joihin ei ole kannattavaa tai mahdollista hankkia sähköverkkoa ja järjestelmän tulee kestää vaativia olosuhteita. Konttiratkaisussa on myös muita merkittäviä etuja, mm. tilansäästö, toimitusaika, äänenvaimennus, asennuskustannukset ja liikuteltavuus.

Tulevaisuuden mahdolliset muutokset kiinteistössä eivät ole enää riippuvaisia varavoiman sijainnista ja konttiratkaisu on erittäin kustannustehokas siirtää tarvittaessa. Toteutamme merikonttiin asennettuja ratkaisuja modifioituihin 10-, 20- ja 40-jalan kontteihin. Räätälöimme myös kevyempiä sääsuojaratkaisuja tarpeisiinne. Tällainen sääsuojattu ja äänieristetty rakenne on erinomainen ja kustannustehokas ratkaisu esim. maatilan varavoimalähteeksi, jolloin se saa olla selvästi erillään maatilan tuotantolaitteista ja eläinsuojista.

Kaikki lähtee asiakkaasta

Asiakas ja asiakkaan tarve on meillä aina keskiössä. Jokainen toimituksemme kartoitetaan ja suunnitellaan asiakkaan lähtökohdista; tarjoamme vain yksilöllisiä ratkaisuja, joiden laatu, hinta ja varsinkin sopivuus käyttötarkoitukseen ovat aina kohdallaan.

Tarjouksessamme on selkeä erittely toiminnallisuuksista hinnoitteluineen ja palveleva henkilökuntamme auttaa teitä läpi koko hankkeen ja sen jälkeenkin – meiltä saatte myös ylläpidon, huollon ja kunnostuksen. Olemme valmiita ottamaan puolestanne ylimääräisen askeleen, jotta voitte olla varmoja, että kaikki toimii.

Voitte huoletta keskittyä omaan toimintaanne, kun tiedätte, että varavoimaratkaisu on juuri sellainen kuin pitää ja huollettu määräajoin laadukkaasti.

Saimme hinattavan 130 kVA:n varavoimakoneen turvaamaan Lapuan kaupungin sähkönjakelua. Ensisijaisesti varavoimakone on varattu Ritavuoren uuden koulun ja keskuskeittiön käyttöön poikkeusoloissa, mutta on käytettävissä muissakin kaupungin kohteissa. Yhteistyö sujui Dieselvoiman kanssa erittäin hienosti.

Timo Korpela

Kiinteistöpäällikkö, Lapuan kaupunki

Meillä oli jätevesipumppaamolla käytössä vanhahko varavoimakone, jonka toimintavarmuus ei ollut vaatimusten mukainen. Saneeraus ei tässä tapauksessa ollut taloudellisesti järkevää, joten päädyimme uusimaan koko varavoimajärjestelmän ja päivitimme sen samalla vastaamaan nykyistä kasvanutta tehontarvetta. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Suomen Dieselvoiman kanssa.

Kim Andtfolk

Puhdistamo, KRS-Vesi, Kristiinankaupunki

Suomen Diesel Voima uudisti meille varavoiman automatiikan eikä nyt varavoimaan siirryttäessä enää tarvitse jännittää katkoksia tai muita häiriöitä.

Marko Paaso

Kiinteistönhoitaja, Pirkanmaan Osuuskauppa, Sokos

Lypsyrobotti on todella herkkä pienillekin virran vaihteluille sähköverkossa, jolloin dieselaggregaatin täytyy toimia moitteettomasti ja reagoida herkästi virran vaihteluihin. Dieselvoiman varavoimakone varmistaa katkottoman sähkönsaannin tilalla.

Antti-Matti Mattila

Maatila Sastamalassa

VARAVOIMAKONEIDEN SANEERAUKSET

Henkilökuntamme koostuu koulutetuista ammattilaisista, joilla on laaja-alainen kokemus erilaisista käytössä olevista, vaativista varavoimajärjestelmistä. Alan johtava asiantuntemus takaa sen, että osaamme jo ennakkoon huomioida järjestelmän käyttövarmuuden heikkenemisen ennen kuin varsinaisia toimintaongelmia ilmenee. Oikein toimiva varavoimajärjestelmä pitää toiminnan käynnissä myös sähkökatkotilanteessa, ja näin säästää yrityksissä toiminnan kustannuksia ja sairaaloissa ihmishenkiä, mutta laitteiston ohjausjärjestelmän tullessa elinkaarensa päähän, koko varavoimakone on toimintakyvytön. Tästä syystä myös suorittamissamme huolloissa käymme aina läpi laitteen toiminnat eri tilanteissa koekäyttöineen ja annamme siitä selkeän kirjallisen raportin.

Oikein toimiva varavoimajärjestelmä pitää koneet käynnissä myös sähkökatkotilanteessa.

Meiltä varavoimakoneiden modernisoinnit

Suunnittelemme ja toteutamme vanhojen varavoimakoneiden ja -järjestelmien modernisointia kautta maan. Saat yksilöidyn ratkaisun, jonka laatu, hinta ja varsinkin sopivuus olemassa olevaan järjestelmään ja käyttötarkoitukseen ovat aina kohdallaan.

– Juha Ojala, varavoimajärjestelmien asiantuntija

Vanhojen varavoimajärjestelmien modernisoinneilla kustannussäästöjä

Kymmeniä vuosia vanhoillakin varavoimakoneilla käyttötunnit ovat usein hyvin pieniä ja mekaaninen kunto on säilynyt kohtuullisen hyvänä. Usein pelkän ikääntyneen ohjausjärjestelmän modernisoinnilla ja tarvittavilla koneikon anturointi- ja ohjainlaitepäivityksillä saadaan kustannustehokkaasti olemassa oleva  moottori-generaattori-yhdistelmä nykyajan vaatimusten mukaiseen kuntoon.

Toteutamme modernisoinnit avaimet käteen –periaatteella ja huolehdimme kaikista eri työvaiheisiin liittyvistä velvollisuuksista aina projektin aikataulutuksesta käytönopastuksiin. Teille jää enemmän aikaa keskittyä omiin töihinne ja toimintaanne, kun voitte luottaa, että toimintanne turvaava varavoimajärjestelmä hoidetaan kuntoon.

Palvelemme avaimet käteen -periaatteella

Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme ja sovitaan yhteinen ajankohta maksuttomalle kartoituskäynnille. Kartoituskäynnillä suunnittelemme yhdessä kanssanne sopivimman ratkaisun ja teemme siitä teille selkeän tarjouksen toiminnallisuuksin ja hinnoitteluineen.

Asiantuntija tekee työnsä takuulla

Henkilökuntamme pitkä kokemus varavoimakoneiden ja -laitteiden parissa on kehittänyt asiantuntemuksemme huipputasolle. Oma suunnittelu ja valmistus mahdollistavat joustavat ratkaisut haastavampiinkin tilanteisiin. Kauttamme hoituvat niin käyttöönotto, huolto kuin korjauksetkin.

Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti ja kehitystyötämme ohjaa voimakkaasti myös asiakkailta saatu palaute. Osaamisemme vakuudeksi myönnämme varavoimakoneillemme kahden vuoden takuun. Takuu tulee voimaan käyttöönottoilmoituksen tehtyäsi.

Tutustu myös varavoimaan liittyviin kirjoituksiimme

Varavoiman käyttöikä

Varavoiman käyttöikä

Moni kakku päältä kaunis, silkkoa sisältä. Niinhän se vanha sanonta kuuluu. Tämä pätee myös varavoimakoneisiin. Ne näyttävät uusilta ja siisteiltä, vaikka hankinnasta olisi kulunut monia vuosia, puhumattakaan vuosikymmenistä. Valitettavasti mm. koneen sisällä oleva elektroniikka vanhenee jossain vaiheessa. Mitä asialle voi tehdä?

Tunnista sudenkuopat varavoimahankinnan kilpailutuksessa

Tunnista sudenkuopat varavoimahankinnan kilpailutuksessa

Harkitsetko uuden varavoimajärjestelmän hankintaa ja varavoimahankinnan kilpailutus on sinulle ajankohtaista ennemmin tai myöhemmin? Varavoimajärjestelmän hankinta on iso satsaus, jonka takia on tärkeää, että kohteeseen asennettava koneikko on kaikin puolin sopiva kohteeseen ja se palvelee täydellisesti käyttötarkoitustaan. Haluamme, että hankintasi menee kerralla oikein, eikä lisätöitä tai -asennuksia eli lisäkustannuksia ilmaannu. Kokosimme kattavan tietopaketin varavoimajärjestelmän kilpailutuksesta, jotta voit tunnistaa ja ohittaa kilpailutuksen sudenkuopat.

Suomen Diesel Voima Osakeyhtiön toimitusjohtajaksi nimitetty Mika Peltola

Suomen Diesel Voima Osakeyhtiön toimitusjohtajaksi nimitetty Mika Peltola

Suomen Diesel Voima Osakeyhtiön hallitus on nimittänyt toimitusjohtajaksi Mika Peltolan, joka on toiminut yhtiön palveluksessa perustamisesta 2012 lähtien, johtoryhmän ja hallituksen jäsenenä ja viimeisimpänä varavoimajärjestelmät -liiketoiminnan johtajana. Nimitys tulee voimaan 1.8.2020 alkaen. Peltola tulee jatkamaan yhtiön nykyistä strategiaa ja liiketoiminnan kehitystä johtoryhmän suunnitelmien mukaisesti. Tavoitteena on Dieselvoiman toiminnan ja kilpailukyvyn vahvistaminen edelleen.

Jarmo Ritala

Myyntipäällikkö

Puh. +358 46 921 5628
jarmo.ritala@dieselvoima.fi

Juha Ojala

Varavoima-asiantuntija

Puh. +358 10 231 5459
juha.ojala@dieselvoima.fi

Yhteydenotto