Kaiken varalta.

Sähköposti

info@dieselvoima.fi

Osoite

Teollisuustie 13
33330 Tampere
Diesel Power Finland Ltd.

E-mail address

info@dieselpower.fi

Address

Teollisuustie 13
33330 Tampere
FINLAND

Varavoimakoneen vuokraus on hyvä vaihtoehto silloin, kun tarvitset väliaikaisesti varavoimaa joko turvaamaan sähkönsaanti kiinteistössä sähkökatkon aikana tai syöttämään sähköä paikoissa tai tapahtumissa, joissa ei ole mahdollista saada virtaa valtakunnan sähköverkosta.

Olimme Helsingissä mukana toteuttamassa asiakkaamme kiinteistössä suoritettavaa jakeluverkon muuntamohuoltoa. Muuntamohuollossa on kyse kiinteistön yleisen jakeluverkon muuntajakoneen ja muuntamotilan huolloista, joissa on korkeita jännitetasoja, paljaita kosketuspintoja ym. huollon tekemisen riskejä lisääviä seikkoja. On ehdottoman tärkeää suorittaa muuntamohuolto täysin jännitteettömänä, joka käytännössä tarkoittaa kyseisen kiinteistön tai kohteen tai jakeluverkon osan sähköjen katkaisemista muuntamohuollon ajaksi.

Dieselvoiman vastuulla oli turvata kiinteistön sähkönsyöttö muuntamohuollon aikana. Kiinteistön sähköjärjestelmät turvattiin syöttämällä niitä siirrettävällä varavoimakoneella. Tätä tehtävää varten meillä oli tiedossa tarvittavan siirrettävän varavoimakoneen teho, vaadittu varmennusaika sekä liikuteltavuuden ja fyysisen koon rajoitukset. Nämä vaatimukset eivät tällä kertaa kohdanneet Dieselvoiman oman käytettävissä olevan kaluston kanssa. Ratkaisuksi yhdistimme omat voimamme toisen asiakkaamme kanssa. Yhteistyöstä hyötyivät kaikki osapuolet.

Hinattavan varavoimakoneen vuokraus asiakkaalta

Kun tiesimme kohteen ja varavoimakoneen vaatimukset, varavoimajärjestelmien liiketoimintajohtaja Mika Peltola tiesi heti, mistä lähtisi sopivaa kalustoa tiedustelemaan. Toimitimme 2019 vuoden alkupuolella Janakkalan kunnalle hinattavan 130 kVA:n varavoimakoneen, joka oli teholtaan ja muilta ominaisuuksiltaan juuri sopiva Helsingissä sijaitsevan asiakaskohteemme muuntamohuollon aikaiseen varavoiman syöttötehtävään. Vastaamme myös kyseisen siirrettävän varavoimakoneen huollosta ja ylläpidosta. Varavoimakoneen vuokraus kuulosti Janakkalan kunnassa hyvältä ehdotukselta.

Hinattavan varavoimakoneen vuokraus

 

Kun oli tiedossa, mitä haettiin, Mika otti yhteyttä mitä pikimmiten Janakkalan kunnan kiinteistön ylläpitoinsinööriin Jukka Tuomiseen. He keskustelivat avoimesti Dieselvoiman tarpeesta saada kunnalla oleva siirrettävä varavoimakone vuokralle ennalta sovittuna ajankohtana ja ennalta sovituksi ajaksi. Jukka kiinnostui vuokra-ajatuksesta heti ja se hyväksyttiin kunnan päättäjien keskuudessa samoin tein.

Sovimme kirjallisesti vuokrauksen ehdot siten, ettei Janakkalan kunnalle aiheutunut riskiä mahdollisessa samanaikaisessa heidän alueellaan olevassa sähkökatkotilanteessa. Vuokrauksen ehtoihin sisältyi, että Janakkalan kunta saisi sähkökatkotilanteessa varavoimakoneensa takaisin käyttöönsä sovitun määräajan kuluessa ilmoituksesta. Koneikko sai muuntamohuollon yhteydessä valvotun pitkäaikaisen kuormitetun koekäytön, joka lisää sen käyttövarmuutta tulevaisuudessa. Janakkalan kunta taas sai vuokra-ajasta käyttökorvauksen, joka lyhensi laitteen takaisinmaksuaikaa.

Yhteistyöllä paras lopputulos

Mika Peltola kertoo, että tämäkin muuntamohuollon aikainen siirrettävän varavoiman syöttötehtävä saatiin toteutettua pohjautuen yrityksellemme määriteltyjen toiminnan arvojen mukaan. Arvomme ohjaavat päivittäistä tekemistämme ja muodostavat toimintatapojen kautta yrityksemme toimittaja- ja asiakassuhteista tasavertaisia kahdensuuntaisia yhteistyösuhteita.

Ajat, jolloin kaikki tieto, kalusto, osaaminen piti olla omassa talossa ja omissa käsissä ei ole enää tätä päivää. Sen sijaan nykyään vankka rehellinen ja avoin yhteistyöverkosto on kaiken perusta laajalle osaamiselle ja toiminnalle. Me varmistamme aina omalla toiminnalla, kokemuksella ja osaamisella kumppaneillemme parhaan mahdollisen tuotteen tai palvelun, jota vastavuoroisesti yhteistyössä saamme heiltä takaisin palveluna tai tuotteina omiin tarpeisiimme. Tämänkaltaiset yhteistyökuviot ovat erittäin suuressa arvossa toiminnassamme.

Hyötyjä kaikille osapuolille

”Dirty Harri” -nimen saanut koneikko Janakkalasta pääsi tositoimiin Helsingissä. Sitä ei (onneksi) ole vielä Janakkalassa tarvittu kertaakaan kunnan kiinteistöjen varavoiman syöttöön vaan ainoastaan kuukausittaiset koekäytöt ovat kerryttäneet muutamia käyttötunteja koneikolle. Hinattava varavoimakone sai näin samalla asiantuntevan ja todellista varavoimatilannetta kuvaavan kuormitetun koekäytön. Tämä tarkoittaa, että koneikko haetaan varastointipaikastaan, hinataan varavoimaa tarvitsevaan kohteeseen, kytketään kiinteistön kuormituksiin ja syötetään varmennettuja kuormituksia tarvittavan ajan. Tämä toimintatapa osaltaan varmistaa, että laite on oikeasti käyttövalmiina ja kunnossa myös todellisessa sähkökatkotilanteessa.

Varavoimakoneen liittäminen kiinteistön kuormituksiin muuntamohuollon ajaksi on ennalta erittäin tarkkaan suunniteltava toimenpide, jotta muuntamohuolto voidaan suorittaa turvallisesti ja että kiinteistön sähkö- ja turvajärjestelmät saavat tarvittavat syöttönsä huollon ajaksi. Pystyimme turvaamaan asiakkaamme kiinteistön sähköjärjestelmät ja sähköt olivat varmennuksen avulla päällä koko muuntamohuollon ajan. Aiomme jatkossakin hyödyntää asiakkaillemme toimitettuja hinattavia tai siirrettäviä varavoimakoneita ja vuokrata niitä omaan käyttöön vastaavanlaisissa tilanteissa, joissa oma kalustomme ei ole suoritusarvojensa tai siirrettävyyden puolesta optimaalisia käyttää. Dieselvoima pystyy palvelemaan siis entistäkin paremmin, sillä varavoimakoneen vuokraus tällä toimintatavalla on kustannustehokas kaikille osapuolille ja laitteen kunnossapidon kannalta erittäin hyvä vaihtoehto.

Jukka Tuominen Janakkalasta kertoo:

”Laitteen vuokraus sujui hyvin, vuokraus meni täysin ehtojen mukaan. Kone palautettiin tankattuna ja saimme laitteen toiminnasta myös kommentit Dieselvoiman omalta asentajalta.”

Kiitämme erinomaisesta yhteistyöstä Janakkalan kuntaa ja jatkossa varmasti olemme saman tyylisien palvelutarpeiden osalta yhteydessä.

 

Hyvä huoltoautotoimittaja projektin tukena

Toisena yhteistyökumppanina projektissa toimi pitkäaikainen huoltoautotoimittajamme Autokeskus Tampere. He toimittavat Dieselvoiman huoltoautot ja varustelevat ne tarpeisiimme sopiviksi sekä huoltavat ne säännöllisin määräajoin. Hinattavan laitteen kokonaismassa ylitti meillä olevien huoltoautojen vetokyvyn rajat, joten tarvitsimme vuokrattavalle koneikolle sopivan vetojuhdan.

Jo pitkään jatkunut yhteistyösuhde Autokeskus Tampereen kanssa sai jatkoa, kun Autokeskuksen yhteyshenkilömme Juha Kirveslahti näki tilaisuuden myös lisäävän käyttökokemusta heillä olevan uuden Ford Rangerin suhteen. Me pääsimme testaamaan uutta Rangeria vetojuhtana suuremmalle hinattavalle massalle sekä miettimään sen soveltuvuutta tilojensa puolesta myös muutoin esim. sähköasentajan keikka-autona, jolla hinattavien varavoimakoneiden ja kuormitusvastuskärryn vetohommat olisivat helppo ja luotettava hoitaa, mutta myös tarvittavat asentajan tarvikkeet ja työkalut mahtuisivat kulkemaan autossa.

Uudessa Ford Rangerissa on jarrullinen vetomassa 3500kg, joten sen suorituskyky on luokkansa huippua ja se on erinomainen kaikkien raskaiden kuormien vetämiseen. Näiden huippuominaisuuksien puolesta Rangerilla olikin ”Likaisen Harrin” kanssa komeaa kruisailla pitkin Helsingin katuja. Ford Ranger sai näin erinomaisen mahdollisuuden näyttää suorituskykynsä tässä keikassa, kun kokonaismassaltaan 3200kg oleva jarrullinen varavoimatraileri oli Rangeriin kytkettynä.

Asentajamme kommentti: ”Tämän auton otan keikka-autoksi koska vaan.” kertoo jo itsessään paljon auton suorituskyvystä ja mukavuudesta. Auto oli jälleen kerran sovitusti noudettavissa ja se palveli tarkoitustamme loistavasti. Auto oli mitä parhain tällaiseen tarkoitukseen eikä suorituskyky lopu Rangerista kesken.

Juha Kirveslahti Autokeskus Tampereelta kuvailee yhteistyötä Dieselvoiman kanssa erittäin toimivaksi:

”Suomen Dieselvoiman kohdalla ei voi välttyä aistimuksilta positiivinen, innovatiivinen, dynaaminen ja avoin. Mielestäni on erittäin tärkeää että autoliike on tietoinen asiakkaan liiketoiminnan erityispiirteistä ja tarpeista. Tällöin voidaan minimoida turhat kulut ja löytää ominaisuuksia sekä ratkaisuja, joista voisi olla hyötyä loppukäyttäjälle. Avoin ratkaisuhakuinen ajatusten vaihto johtaa helposti yhteistyöhön, mikä on välttämätöntä kehitykselle.”

Kirveslahdelle Dieselvoiman tarina on jäänyt mieleen ja hänen mielestään Fordin monipuolinen mallisto antaa mahdollisuuden ratkaisuihin, joita rakennetaan monesti paljonkin kotimaisin voimin. Jälleen kerran suuret kiitokset Autokeskus Tampereelle loistavasta yhteistyöstä, joka jatkuu yrityksemme vahvasti kasvavan huoltoautotarpeemme mukaan.

 

Onko sinulla muuntamohuolto tulossa? Vai onko tarpeen tehdä muita sähkökorjaustöitä, joiden aikana sähköt on katkaistava kiinteistössä? Tai kenties kaipaisit tapahtumassasi sähköä, mutta valtakunnan sähköverkon kautta sitä ei ole mahdollista paikalle saada? Me voimme auttaa. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan sinulle paras ratkaisu!

Luitko jo nämä?

Hinattava varavoiman kuljetusalusta, joka kestää mitä tahansa

Blackout-testi, mitä se tarkoittaa ja miksi se on niin tärkeä?

Mika Peltola toteuttaa varavoimatarpeesi