Keräsin yhteen henkilökuntamme parhaat vinkit lomamoodiin pääsemiseksi. Miten päästä sopivasti töistä irti ja miten kerätä motivaatiota taas työhön paluuseen?

Koululaiset viettävät ensimmäistä kesälomaviikkoaan juuri nyt. Suurin osa Suomesta hiljenee toimisto ja tuotantohalli toisensa jälkeen viimeistään heinäkuussa. Elokuussa taas starttaillaan kesän jäljiltä usein melko lupsakoissa tunnelmissa ja kiihdytetään loppukiriin joulua kohden. Mutta nyt ajatukset äkkiä pois joulusta, talvesta ja kylmästä. Nyt on kesä ja tällä hetkellä sääennusteet näyttävät suotuisilta. Ehkäpä teemme tänä vuonna juhannuksena jotain muutakin kuin hytisemme toppatakeissa kokkoa katsellen. Meidän mielestämme parhaat vinkit lomalle ja töihin paluuseen ovat tässä.

1. Lähde pois kotoa

Vaikka kotisohva kutsuva onkin, vietät suurimman osan ajastasi vuoden aikana joka tapauksessa sen läheisyydessä. Lähde siis vaikka vaan päiväksi tai pariksi pois kotoa. Mökille, sukuloimaan, vierailulle ystävien luo, patikoimaan, risteilylle tai pidemmälle ulkomaan matkalle. Mihin tahansa, kunhan olet muualla kuin kotinurkissa. Tämä kääntää ajatukset hyvin pois töistä ja nollaa myös hetkeksi kaikki to do -listalla olevat kotityöt.

2. Hanki riippumatto

Tämä vinkki on ollut toimitusjohtajallamme omassa käytössä jo pidemmän aikaa. Riippumaton saa kätevästi paikkaan kuin paikkaan, joten mikäpä sen mukavampaa kuin kotipihassa tai patikkaretkellä ottaa pienet nokkaunet riippumatossa. Sään salliessa kokeile myös nukkumista riippumatossa tähtitaivaan alla. Täydellinen nollaus ja löhöilyn mahtavuus on takuuvarmasti saavutettu.

3. Nauti vauhdin hurmasta

Ihminen tarvitsee sopivan annoksen adrenaliinia aina silloin tällöin. Dieselvoiman porukka on lähes läpeensä auto- tai moottoripyörähullua sakkia ja näillä kulkupeleillä vauhdin hurma on taattu. Hyviä ja ekologisia vaihtoehtoja kesällä ovat juoksu, pyöräily ja veneily. Suuntaa siis rannalle tai jäätelökioskille viima kasvoillasi ja takaan, että siinä samassa myös työasiat ovat kaikonneet viiman mukana päästä.

4. Järjestä virkistyspäivä töihin palatessa

Kun jälleen töihin palaillaan rentoutuneena, järjestäkää töissä virkistyspäivä. Tämä on mielestämme oivallinen tapa suunnata katseet yhdessä syksyyn ja löytää jälleen yhteinen sävel lomien jälkeen. Me päätimme järjestää elokuun loppuun oman virkistyspäivän, jonka ohjelma tulee osallistujien tietoon vasta varsinaisen päivän koittaessa. Nähtäväksi jää, mitä mieltä firman miehet kesäpäivän ohjelmasta ovat, mutta vankka uskomuksemme on, ettei kellekään tule tylsää. Sen verran voimme paljastaa, että ohjelmassa on tiimihenkeä entisestään vahvistavia harjoituksia. Näin työnteko sujuu kuin siivillä, kun syyskuu alkaa.

+1 Tee ennen kesälomaa ainakin nämä

Vaikka kesälomasta puhutaankin, emme kuitenkaan katoa minnekään. Jos haluat jo ennakoida tulevaa ja hoitaa syysmyrskyt mielessä pitäen varavoiman kuntoon, nyt on siihen paras aika. Myös palopumppu varmistamaan sprinklerijärjestelmän vedensaanti on hyvä laittaa tilaukseen nyt ennen loppusyksyn ruuhkia. Näiden laitteiden huoltoväli kannattaa tarkistaa ennen lomalle lähtöä ja tilata meiltä huolto mahdollisimman pian. Näin voit rauhallisin mielin lomailla, kun tiedät, että varavoima-asiat ovat mallillaan. Ota yhteyttä, olemme täällä – kaiken varalta!